Vision Canada 2016 – Professional Learning

*Saturday, November 5, 2016* 
Download by clicking here

Time Professional Learning
8:00 am
to
8:50 am

The Assessment and Management of Low Vision
Presented by Zulfikar Kasmani
Sponsored by Opticians Association of Canada

COO # 3467: ON: 1EG
NACOR # 110.304: BC, AB, MB, NB, NL, NS: 3 EC       PE, SK: 1 EC
OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

9:00 am
to
9:50 am

Fraud and Anti-Spam: What you Need to Know
Presented by Dan Kelly & Nathan Mean
Sponsored by Opticians Association of Canada

COO (ON) – Self-directed
NACOR # 110.311: BC, AB, MB, NB, NL, NS, PE, SK: 1 RF
OODQ: 1 crédit en domaine non-professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

10:00 am
to
11:00 am

Blue Light Exposed
Presented by Tom Weissberger
Sponsored by Essilor

COO # 3432: ON: 1 EC
NACOR # 110.290: BC, AB, MB, NB, NL, NS: 2 EC        PE, SK: 1 EC
OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

11:00 am
to
2:30 pm
TRADE SHOW & LUNCH

2:30 pm
to
3:20 pm

Corneal Anatomy & Topography
Presented by Professor Ed August
Sponsored by Safilo, PPG, Alcon

COO # 3484: ON: 1 EG/CL/RF
NACOR #110.306 BC, AB, MB, NB, NL, NS, PE, SK: 1 CL
OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

3:25 pm
to
4:15 pm

Advancements in Lens Technology
Presented by Professor Ed August
Sponsored by Safilo, PPG, Alcon

COO # 3483: ON: 1 EG
NACOR #110.313: BC, AB, MB, NB, NL, NS, PE, SK: 1 EG

OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

4:20 pm
to
5:10 pm

Lens Style for Your Lifestyle
Presented by Jackie O’Keefe
Sponsored by Transitions

COO # 3475: ON: 1 EG
NACOR #110.307: BC, AB, MB, NB, NL, NS, PE, SK: 1 EG
OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour


5:15 pm
to
6:05 pm

The Myopia Boom
Presented by Jim Thompson
Sponsored by Opticians Association of Canada

COO # 3473: ON: 1 EG/CL/RF
NACOR # 110.279: BC, AB, MB, NB, NL, NS: 2 EC        PE, SK: 1 EC
OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

6:05 pm
to
6:35 pm

Opticians Association of Canada AGM

 

*Sunday, November 6, 2016* 
Download by clicking here

Time Professional Learning
8:00 am
to
8:50 am

Understanding Short & Long Corridors
Presented by Jackie O’Keefe
Sponsored by Transitions

COO # 3468: ON: 1 EG
NACOR # 110.305: BC, AB, MB, NB, NL, NS, PE, SK: 1 EG
OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

9:00 am
to
9:50 am

Engaging Consumers (Experimental Marketing)
Presented by Grant Larsen
Sponsored by Alcon

COO (ON): Self-directed
NACOR # 110.308: BC, AB, MB, NB, NL, NS, PE, SK: 1 RF

OODQ: 1 crédit en domaine non-professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

10:00 am
to
11:00 am

Rehabilitative Strategies For Visual Field Loss
Presented by Dr. Susan Leat
Sponsored by Opticians Association of Canada

COO # 3469: ON: 1 EG/CL/RF
NACOR # 110.303
: BC, AB, MB, NB, NL, NS: 3 EC        PE, SK: 1 EC
OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

11:00 am
to
2:00 pm
TRADE SHOW & LUNCH

2:00 pm
to
2:50 pm

The Obvious Choice for Digital Device Users
Presented by Janice Schmidt
Sponsored by Coopervision

COO # 3478: ON: 1 CL
NACOR # 110.314:
BC, AB, MB, NB, NL, NS, PE, SK: 1 CL
OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

3:00 pm
to
3:50 pm

The Visual Life Journey
Presented by Tom Weissberger
Sponsored by Essilor

COO # 3474: ON: 1 EG
NACOR # 110.291
: BC, AB, MB, NB, NL, NS: 3 EC       PE, SK: 1 EC

OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

4:00 pm
to
5:00 pm

Bending Light Rays…The Art of Refracting
Presented by Jim Thompson
Sponsored by Opticians Association of Canada

COO # 3479: ON: 1EG/CL/RF
NACOR # 110.288: BC, AB, MB, NB, NL, NS: 3 EC        PE, SK: 1 EC
OODQ: 1 crédit en domaine professionnel, non-commercial
CAO:
1 hour

 

Comments are closed